Voor de reiniging en productie van al uw dons

Matrasreiniging

Matrasreiniging voor professionelen en particulieren

Service aan huis voor particulieren

POTEMA® matrasreiniging

De unieke POTEMA® matrasreiniging biedt de snelste en meest hygiënische manier om een diep- en grondig schone matras te krijgen. De POTEMA®- gecertificeerde specialist zal bij u thuis komen en uw matrassen ter plaatse reinigen.

Met het POTEMA® matrasreinigingssysteem worden de uitwerpselen van de mijten in de matras verpulverd en opgelost via specifieke vibraties. Een speciaal aan matrassen aangepaste stofzuiger verwijdert de uitwerpselen van de mijten uit de binnenkant van de matras. Tijdens het reinigingsproces worden bacteriën en micro-organismen op de buitenkant van de matras vernietigd door middel van speciale, energie-intensieve Uv-straling. Na de reiniging kan de lucht opnieuw naar behoren door de matras circuleren.

U slaapt beter en gezonder!

Hoe werkt de matrasreinigingsspray?

POTEMA® Matrasreinigingsspray bevat natuurlijke essentiële oliën die tot binnen in de matras doordringen. De huidschilfers nemen de geur ervan op en worden zo oneetbaar voor de huisstofmijten. POTEMA® Matrasreinigingsspray dood huisstofmijten niet rechtstreeks, maar zorgt er voor dat ze geen voedsel meer hebben en dus sterven. Regelmatig gebruik van de POTEMA® Matrasreinigingsspray vermindert niet alleen de verspreiding van huisstofmijten, maar zorgt ook voor een frisse geur in de slaapkamer.

U geniet van

  • Testreiniging ter plaatse met test op allergenen (uitwerpselen van mijten)
  • Grondige reiniging van uw matras met het unieke POTEMA® matrasreinigingssysteem
  • Preventieve behandeling tegen mijten na het reinigen

We brengen één derde van ons leven door in nauw contact met een stoffige matras die we zelf niet grondig kunnen reinigen. Iedereen verliest tot 0,5 liter transpiratie per nacht. Dit vocht, en de zouten en proteïnen in het zweet, dringen in de matras en blijven daar. Bovendien verliest iedere persoon tot 1,5 g huidschilfers per nacht (een pond per jaar).
Deze blijven gedeeltelijk in de matras zitten, waar ze de huisstofmijten van voedsel voorzien. Daarnaast worden de huidschilfers aangetast door schimmels en bacteriën, wat zorgt voor de typische, onaangenaam muffe geur in slaapkamers.

Huisstofmijten (Dermatophagoiden)

Huisstofmijten zijn heel kleine spinachtigen, die houden van een vochtige, warme en donkere omgeving. Ze leven bijna uitsluitend van huidschilfers en vermenigvuldigen zich snel en in grote aantallen. Hun uitwerpselen veroorzaken een stresssituatie, vooral voor allergische personen.Maar zelfs gezonde personen kunnen erop reageren met roodheid, een verstopte neus, brandende ogen, en irritatie van de slijmvliezen.

Uitwerpselen van huisstofmijten

Studies hebben aangetoond dat meer dan 98% van alle matrassen verontreinigd zijn en uitwerpselen van huisstofmijten bevatten. In elke matras leven tot wel 2 miljoen huisstofmijten, die ongeveer 20 keer per dag ontlasting produceren. Tijdens haar levensduur van ongeveer 6 weken, loopt het gewicht van de uitwerpselen van de mijt op tot 200 keer haar eigen gewicht

Luchtcirculatie

Luchtcirculatie is één van de essentiële functionele kenmerken van een matras. Een matras is niet enkel bedoeld om een zacht oppervlak te vormen, maar ook om ons lichaam tijdens de slaap te ventileren en te zorgen voor een aangenaam slaapklimaat. Terwijl we slapen veranderen we meermaals van houding.
Tijdens deze beweging kunnen het aanwezige stof en de uitwerpselen van mijten uit de matras ontsnappen en in de kamerlucht terecht komen. Tegelijk verstoppen de uitwerpselen van de mijten in de loop van de jaren de fijne ventilatiekanaaltjes van de matras, waardoor het slaapcomfort afneemt.

Vraag uw reiniging aan